Mida äripartnerilt otsida

Olen oma idufirma PopInShopi juures töötanud koos paljude suurepäraste inimestega. Ettevõtluse ülesehitamine mittemillestki nõuab kindlasti vanasõna küla ja õigete inimestega õigel ajal ümbritsemine on verstapostide saavutami ülioluline. Kuidas siis teada saada, kas töötate õigete inimestega või, mis veelgi olulisem, valede inimestega?

Selle teemaga seoses olen küsinud nõu mentoritelt, kaasettevõtjatelt ja paljudelt veebis saadaolevatelt ressurssidelt. Kuigi igaühel on sobivuse kvantifitseerimi oma süsteem, on esimene nõuanne, mida olen kuulnud ja ellu rakendanud, usaldada oma sisetunnet.

Probleem on selles, et seda on raskem teha, kui see kõlab.

Analüütika ajastul kasvanud ettevõtjana tahan leida igale asjale mõõdikuid. Aga kuidas mõõta (ja tõestada) kõhutunnet?

Äripartnerluse proovisõidu õppetunnid

Kui olin läbimas kaasasutaja tutvumisprotsessi, leidsin oma võrgustiku kaudu potentsiaalse partneri, kes tundus olevat täiuslik. Meil olid täiendavad oskused, mis olid kooskõlas ettevõtte visiooniga ja olime samaväärselt pühendunud ettevõtte edule. Otsustasime, et töötame koos ühekuulise prooviperioodi jooksul ja seadsime selleks perioodiks eesmärgid. Kuu lõpus hindaksime partnerlust ja arutaksime omakapitali.

Koostöötamise ajal avaldasid mulle muljet oma potentsiaalse partneri müügioskused ja soov saavutada seatud isiklikke eesmärke. Aga kui tuli aeg koos töötada, oli meil raskusi väikeste detailide osas üksmeele saavutamisega. Vestlused, mis oleksid pidanud võtma minuteid, võtavad tunde ja nõuavad sageli surmajärgset meili või telefonikõnet, et arutada meie tööstiile. Kuigi mu potentsiaalsel partneril läks numbrite järgi hästi, vähenes minu enda tootlikkus, kuna kulutasin üha rohkem aega meie suhte haldamisele.

Kuu lõppedes tundsin end üha rahutumalt. Teadsin, et minu potentsiaalse partneriga on probleeme, kuid teadsin ka seda, et ettevõte kasvab aeglasemas tempos, kui peaksin asutajaotsingut alustama algusest. Kui seda teha tuli, usaldasin ma seda inimest ülesannete täitmisel, mille me algselt olime ette näinud (peamiselt müük), kuid ma ei uskunud, et suudame koos äritegevuse tõusude ja mõõnadega toime tulla. Meie ühekuulisel kohtumisel peegeldas minu aktsiapakkumine seda tunnet, mis omakorda pani mu potentsiaalse partneri teisi võimalusi otsima.

Pärast seda, kui meie teed lahku läksid, tekkis lühike enesekahtluse hetk, millele järgnes pikk kergendus. PopInShopi edusammud kinnitasid minu otsust tagasiulatuvalt, kuna üldise kasvu mõõdikud toetasid mu sisetunnet: pärast minu üksiku asutaja staatuse naasmist tegi ettevõte kiireid edusamme tootearenduse ja partnerlussuhete vallas. Veelgi parem, minu stressitase langes ja suhted töövõtjate, nõustajate ja osalise tööajaga tugiteenustega paranesid.

Ja sellest andekate inimeste hulgast leidsin lõpuks teise kaasasutaja – seekord ühe, kes jäi püsima.

Minu jaoks sobiva äripartneri leidmine

PopInShopi käivitamisest oli möödunud mitu kuud. Suurema osa sellest ajast töötasin lepingulise veebiarendajaga, et meie saiti järk-järgult välja ehitada, kui sain teada, mida kliendid soovivad.

Selle töövõtja projektide ajal rääkisime erinevatel aegadel sellest, mille kallal ta veel töötas ja kas ta oleks kunagi huvitatud PopInShopiga täiskohaga liitumisest kaasasutajana. Kuid me hoidsime vestlusi juhuslikult, osaliselt seetõttu, et ma polnud varakult kindel, millised on meie tehnilised vajadused, aga ka seetõttu, et olin sunnitud uskuma, et tehnilise kaasasutaja leidmine on võimatu.

Miks ma nii arvasin? Esimesel aastal Whartonis osalesin infosessioonil, mida juhtis David Tisch TechStarsist, hästi hinnatud idufirmade inkubaatorist. Lühikese käetõstmise harjutusega avastas David, et loengusaalis, mis oli täis 100+ ettevõtjaks pürgijat, oli vaid ühel inimesel tehniline taust ja ta otsis kaasasutajaid. (Veel üks inimene ruumis kirjeldas seda juttu ja näpunäiteid selle väljakutse ületami suurepärases teoses, mis hiljem ilmus TechCrunchis.)

Olin kuulnud sarnaseid asju teistel ettevõtluskursustel ja esinemisüritustel, kuid number – 1 100-st – tegi selle ülimalt selgeks: kui ettevõtte kaasasutaja leidmine oli alguses raske, siis tehnilise kaasasutaja leidmine. võimatu.

Arvestades seda tegelikkust, ei edenenud minu vestlused lepingu arendajaga kuigi kiiresti. Kuid see osutus tegelikult kasulikuks.

Töötasime koos mitu kuud ja selle aja jooksul tekkis suurepärane töösuhe. Usalduse ja austuse ehitasime järk-järgult, mitte aga pidime pidevalt hindama oma usalduse ja lugupidamise taset prooviperioodi jooksul. Metaarutelu ei toimunud – saime asjad lihtsalt tehtud.

Teine põhjus, miks see kasulikuks osutus, oli see, et sain sellele tulevasele partnerile näidata, mida ma ettevõtjana teha suudan. Sain kliente, leidsin partnerlussuhteid ja teenisin tulu. Ma ei kavatsenud lihtsalt tootemeest juhtida ja nõudmisi esitada. Ma võiksin tormata.

Selleks ajaks, kui olin kindel, et vajan majasiseselt tehnilisi talente, ja olin valmis uuesti proovima kaasasutajate kohtamisega, tahtis mu töövõtja oma mütsi võrku visata. Ja kuna olime juba koos töötanud ja mõnele raskele küsimusele oma tegudega vastanud, läksime nädala jooksul juhuslikest vestlustest rääkimistele. Täna on see lepinguarendaja minu kaasasutaja ja partner selles äris.

Minu kogemus ebaõnnestunud kaasasutajate kohtamas käimisest on õppetund, et usaldage oma sisetunnet. Aga kui asjad on korras, on mu sisetunne tavaliselt üsna vaikne. Ärevuse puudumine pani mind mõistma, et usaldasin oma kaasasutajat ja soovisin, et ta oleks äripartner.

Ja pärast mõlema kogemuse läbimist kahtlustan, et ametlikud prooviperioodid vs lepingud võivad soolestiku reaktsioone oluliselt mõjutada. Lepingu sõlmimine on palju parem viis suhete loomi, kui teie ettevõte saab seda endale lubada.

Allison on PopInShopi kaasasutaja ja tegevjuht. Tal on Whartoni magistrikraadi kraad ning ta on varem töötanud paljude idufirmadega turunduse ja strateegia alal.

About admin

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga